Dialogkveld om strukturell rasisme i Bergen – 27. januar 2022

Med oss på dialogkvelden har vi Sindre Bangstad (KIFO), Eline Aresdatter Haakestad (Byråd for kultur, mangfold og likestilling) og Iver Belle-Ramos (Bergen Næringsråd).

Link til arrangementet på facebook: https://fb.me/e/37YvRSiO4

 Informasjon og bakgrunn for møtet: 

Vista Analyse og Institutt for kirke- religions- og livsynsforskning (KIFO) har tidligere i år gjennomført et forskningsprosjekt om strukturell rasisme i Bergen, på oppdrag fra Bergen kommune.

Forskningsrapporten konkluderer med at diskriminering og forskjellsbehandling forekommer i Bergen.

Dette er noe vi i Vestland innvandrerråd ønsker å snakke om, og vi inviterer derfor til en dialogkveld der Eline Aresdatter Haakestad som er konstituert Byråd for kultur, mangfold og likestilling, Sindre Bangstad som jobber i Kifo og Iver Belle-Ramos fra Bergen Næringsråd stiller opp for å ta nettopp denne samtalen sammen med oss.

Tema for møtet vil være funnene i rapporten som kom i februar i år om strukturell rasisme i Bergen, og hvilke tiltak som skal settes inn fra kommunen og næringslivet for å forhindre den strukturelle rasismen som finnes i kommunen vår. Sindre Bangstad vil innlede møtet med en redegjørelse for funnene i rapporten, og det vil deretter bli en sofasamtale der vi bl.a. åpner opp for en dialog om hvilke tiltak som kan settes inn.

Møteleder er Kristine Moskvil Thorsen fra Kirkens Bymisjon.

Møtet er åpent for alle (med plassbegrensning), og det er gratis inngang. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *