Vi trenger en gründerdugnad for integrering! | Kronikk av Amelie og Nicolai Strøm-Olsen

Maria Amelie og Nicolai Strøm-Olsen har skrevet en veldig viktig kronikk som ble publisert i Aftenposten 22.november 2019. Her trekker de frem fakta som at i Tyskland har sysselsettingen blant innvandrere steget gjennom hele flyktningkrisen, men i Norge står sysselsettingen stille, og at den europeiske trenden er at flere innvandrere blir gründere, de skaper nye jobber og sysselsetter mange mennesker. Noen av de mest vellykkede gründerne finner vi i Storbritannia og Sverige.

Les hele kronikken i linken under. Dette er viktig lesing, og denne trenden er noe vi er nødt til å sette fokus på her i Norge.

For å sitere kronikkforfatterene: «Tiden er inne for å starte integreringsturboen. Vi kan starte med å opprette velkomstsentre i de største norske byene som kobler næringsliv, gründere og utlendinger, samt å be Nav nasjonalt å se etter gründertalenter blant innvandrere.»

Les kronikken her. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *